Literatura

o nocy dzienności (wiersz)

natalia majka

 

                                 noc zadziwia

                                 kształtnością wyrażeń

                                 lecz nieświadomością jutra

                                 noc zasmuca

                                 noc błądzi

 

dzień spoczywa

do świtu swej jaźni

nad ranem rozwija żagle

               stawia opór ciemności

dzień nadchodzi

 

tak jak nam prorokowali


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
wystarczy janek
wystarczy janek 31 grudnia 2011, 11:06
bardzo fajny. tylko - rozbija maszty?
natalia majka 31 grudnia 2011, 13:49
Poprawione....(też coś mi zgrzytało w tym miejscu)
tak lepiej, Janku? ;-)
wystarczy janek
wystarczy janek 31 grudnia 2011, 15:27
na pewno poprawniej, ale za wskazówką starszych kolegów, możesz pokombinować z bardziej awangardowymi zwrotami xD
gwizd bosmański: klar maszt do wypłynięcia?
jak uważasz.
w każdym razie rozbity maszt raczej nie nadawałby się do wypłynięcia i wszyscy, włącznie z nocą, bylibyśmy zdziwieni ;]
natalia majka 31 grudnia 2011, 17:05
dobra, pogadamy później ;-)
trąci kiczem i tym, że takie teksty "widzieli to już pewnie z milion razy na innych portalach"
coś wymyślę, na razie niech zostanie jedynie poprawność ;-)
Ir
Ir 31 grudnia 2011, 21:17
"kształtnością wyrażeń", a może po prostu "kształtem wyrażeń" ?
Bez urazy, dla mnie to utwór, który się przeczyta...ale nie zostaje w pamięci.
Dobrego, tylko dobrego w Nowym Roku :)
Blandyna
Blandyna 2 stycznia 2012, 21:25
dla mnie ten początek do wymiany
guccilittlepiggy
guccilittlepiggy 5 stycznia 2012, 15:28
a nawet do wyrzucenia.
w tej wersji za bardzo pretensjonalne.

[i nie tylko na innych portalach;P]
przysłano: 31 grudnia 2011 (historia)

Inne teksty autora

bo często się mijamy
natalia majka
bez nazwiska
natalia majka
Predyspozycja
natalia majka
zapiski nie tak ważne
natalia majka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca