Literatura

Tylko nie ja (nie ja jeden nie ja sam) (wiersz)

abojawiem

Zgubiłem się -

nie chodzę już

jak nakręcony

(może i miłością

może i zegar)

tylko jak obłąkany

(może i samotnością)

chociaż tak mi dobrze

(a może wygodnie).

 

W końcu odpowiadam

tylko za siebie -

jakby zgubienie się

miało być czymś

lepszym od zgubienia

kogoś przez kogoś -

tylko że bez jednego

kogoś niejeden ktoś

nie może się obejść -

jakbym ja akurat mógł.


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marta
Marta 4 lutego 2013, 18:36
no, bardzo na tak :))
przysłano: 29 listopada 2012 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca