Literatura

inka do łóżka (wiersz)

Kuba Nowakowski

idę z daleka ale to nie wyprawa w obce strony

im bliżej jestem myślami twoich dłoni i oczu

tym bezpieczniej się czuję choć znam tylko

obraz migoczący i głos przyniesiony przez satelitę

 

wymadlam cię w pustym łóżku i w pustym pokoju

wymadlam wchodząc do nocnego tramwaju

i rano błogosławiąc śniadanie spoglądam na drugi koniec stołu

uśmiecham się do ciebie na wiarę i na przekór pustce

 

kiedy Bóg przeciera oczy chmurą pozwalam sobie na więcej

płynę z tobą przez sztorm lipcowej wody

krzycząc kocham przy każdym uderzeniu fali żebyś nie słyszała

na brzegu otulam cię sobą a słońce w zenicie sprawia

że żaden cień nie pada na naszą wymodloną ziemię


wyśmienity– 18 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
kobieta ze złą buzią
kobieta ze złą buzią 2 marca 2013, 10:09
płynę z tobą przez sztorm lipcowej wody
krzycząc kocham

:)
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 2 marca 2013, 14:04
"obraz migoczący i głos przyniesiony przez satelitę" - o rety, wczoraj wracając do domu, słuchałam radia i puścili piosenkę, która mi odarła cały twój tekst z romantyczności i z delikatności. Piosenka jest okropna, więc jeśli ktoś chce, to na własną odpowiedzialność: www.youtube.com/watch?v=5LDuIFOMQZ4
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 3 marca 2013, 18:03
cóż... czasem te satelity nie kłamią,ale na wszelki wypadek lepiej sobie wymodlić miłość własną wyobraźnią niźli potem się dowiedzieć że na brzegu czeka insza inka...
inka 17 maja 2015, 19:15
:) dopiero przeczytałam
przysłano: 2 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca