Literatura

Nieznajoma z C. (wiersz)

Vragoo

zgubiłem kryształki soli wyhodowane na rzęsach

posypywałem nimi zaległy lód

teraz z pewnością jestem żaden

 

zamiast nich schronienie odnalazły sny

nieskutecznie szukają drogi do ciebie

między przytkniętym palcem do ust

 

wśród ciszy jest jedna rzecz która we mnie szeleści

ciężki wiersz na sercu

niech tylko nie wywołuje współczucia

niech ktoś pomoże mi go nieść

zanim znów się przejęzyczy


dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
hmmm.. przyznam,ze to nawet ciekawe :)
calvados
calvados 22 stycznia 2014, 10:35
wracam, bo przyciąga magia delikatności
Tessa5544
Tessa5544 24 kwietnia 2014, 02:11
spytaj przeciętnego czytelnika czy to zrozumie?
Vragoo
Vragoo 26 kwietnia 2014, 14:35
A więc, pytam każdego z Was: rozumiecie?
przysłano: 30 czerwca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca