Literatura

Prawda (wiersz)

gaj

powiedziałem prawdę

tak starą

że chociaż każdy ją zna

wszyscy o niej zapomnieli

 

i wytkneli mnie palcem

oto ten co mówi banały

 

a my chcemy nowych prawd

kosmopolitycznie jednokładnych

fragmentarycznie uniwersalnych

i wielkich jak pustynia

 

na której wędrowiec 

szuka oazy z wodą


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
gaj
gaj 9 listopada 2013, 15:36
:) ?
przysłano: 9 listopada 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca