Literatura

Obyśmy byli jak te liście jesienne (wiersz)

CDE

nie spadniemy

latanie to taki wiosenny stan

w powietrzu mamy sojusznika

który miłością pojesieniał

 

zatrzymujemy tajemnicę

schowaną gdzieś w ściółce leśnej

gdy dmuchamy na siebie pożądaniem

a liście ziewają

 

od dawna mają dość kochanków

 

spoglądam w Twoją jasną stronę

tę ciemną zostawiłaś trudnym chwilom

jest tam spokój

oddech końca wiosny

 

i chciałbym sfotografować

uścisk naszych starczych dłoni

usłyszeć chropowaty głos jesieni

znów czuć wiosenność latania


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 9 pazdziernika 2014, 13:06
bardzo, ale to bardzo niezgrabne te wersy.
Cyjanek Z.W.C. vel En.El 10 pazdziernika 2014, 16:59
podoba mi się,

pzdr,
cyjanek
Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski 11 pazdziernika 2014, 18:01
Dzięki:)
Pozdro!
przysłano: 9 pazdziernika 2014 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca