Literatura

Zakochani (wiersz)

abojawiem

Mówić sobie
o miłości
do śmierci,
i tylko być
dla siebie, 
dla nich
to naturalne. 

 

Że żaden inny,
żadna inna. 
A pół godziny
później
i całe już życie
głuchy
do siebie telefon.

 

Ale taki człowiek
i tak niczego
nie da sobie
po ludzku
powiedzieć.
Widocznie miłość
bywa nieludzka.


przysłano: 25 listopada 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca