Literatura

kino (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

skorpion u  krucyfiksu

zwiastuje objawienie

albo atak gruźlicy

dobro i zło splątane

liną karcianego wisielca

jest jak wstęp do świata

kalekiego suflera

a głos w środku głowy

to projekcja soku z kaktusa

 

kiedy zapalą światła

przy otwartych drzwiach

miniemy końcowe napisy

jak te wyryte w kamieniu

obojętni na własne imiona


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 grudnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca