Literatura

System unieruchomienia (wiersz)

Enturiarium Minuk

"ujrzałem system unieruchomienia
wzajemne blokady
kwestia materii jest zasadnicza"

 

wydaje się to naturalne jak teraźniejszość węża połykającego swój ogon
w bezkształtnym życiu
po omacku
w stałej funkcji oczekiwania
struktura marionetek wzajemne więzienie
świadomości ściśnięte w biologiczny symbol
obieg zamknięty
ampułki połączone
dusze wprasowane pomiędzy kamienie atomów
system unieruchomienia
genetyczne spirale w uporczywym tańcu


słaby 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 5 stycznia 2015 (historia)

Inne teksty autora

Niezależność
Enturiarium Minuk
Włosy planet
Enturiarium Minuk
Przenoszenie
Enturiarium Minuk
Wewnątrz/Zewnątrz
Enturiarium Minuk
Samobójstwo albo poetyzowanie
Enturiarium Minuk
Delikatność
Enturiarium Minuk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca