Literatura

Jedno i drugie (wiersz)

abojawiem

Jedno ucieka,  

drugie się napatacza,

i tak to toczy się życie.

A kogóż to innego,

jeśli nie kogoś,

kto jedną ręką daje,

a drugą odbiera.

 

I co najgorsze,

(czyli najdziwniejsze),

to nie jest nikt z nas.

Takie to cuda, jeśli nie

diabelska sprawka, że to,

czego diabli nie wezmą,

w diabły idzie samo.


przysłano: 26 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca