Literatura

albo nigdy (wiersz)

Kuba Nowakowski

twojość we mnie pisze palcem na warstwie kurzu sakramentalne pytania

o meandrach przeszłości o znaczeniu teraz o zrywaniu owoców za rok za dwadzieścia lat

mojość w tobie to pierwszy krok na uporczywie wypatrywanym lądzie

i jeszcze wiatr który przycupnął świadomy swojej mocy mogącej oplątać dłonie stułą

ale niosący ze sobą zapachy i liście drzew wyznaczonych na ścinkę

 

oboje wiemy że teraz jest najważniejsze bo nasz Bóg to ciągłe teraz

czego mielibyśmy się obawiać jeśli łączy nas ktoś tak potężny i czuły

kiedy karmisz mnie ustami jestem zadziwiony jak Izrael zbierający mannę

o ile jednak tamci jedli do syta ja muszę uciszać mój głód goniąc ostatni autobus

stygnę z każdym przystankiem a zblazowany kierowca nie wie nawet że dźgam go słowem

ZAWRACAJ

 

śniło mi się że przyniosłem ci śniadanie do łóżka a ty jadłaś bez słowa

i tylko twoje radosne spojrzenie mówiło że nasze jest teraz


wyśmienity 14 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 1 maja 2015, 20:05
zaczyna lyterufka

i........................................................... ....jest wiersz
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 1 maja 2015, 20:23
ogon dolepiony, dzięki
Bożena Fąfara
Bożena Fąfara 21 maja 2015, 20:34
Świetny klimat wiersza, im dalej w tekst tym lepiej. Polecam innym do lektury, pozdrawiam :)
Rakoshi
Rakoshi 19 czerwca 2015, 12:08
-śniło mi się że przeniosłem ci śniadanie do łóżka-

celowo jest -przeniosłem? na tym słowie zatrzymało mi się czytanie
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 19 czerwca 2015, 16:04
Patrz Pan... tyle osób to czytało i nikt nie zauważył, co gorsza sam jestem w tym gronie :/ Już poprawione. Dzięki za wniknięcie :)
przysłano: 1 maja 2015 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca