Literatura

manowce (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

ślepy od urodzenia śni o słońcu

każdą ciszę widzi lepiej od profetów

codziennie dotyka pełni światła

mając całą przestrzeń w ramionach

 

talent zabiera przyjaciół

słyszy gamę kolorów

od czerni do dyszkantu 

świat staje się zbyt tłoczny

 

tyle w nas miłości ile muzyki

tyle słów w obrazach ile wiary

zostawmy nazwy drogowskazom

bezdroża prowadzą w chmury

 

to czego nie mamy

wzbogaca mocniej od nadmiarów

bóg kocha biedaków

dlatego mają najwięcej


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
bea
bea 31 grudnia 2015, 11:39
Zastanawiające.
Kiedy ci brak, to się starasz. Kiedy masz dość, to się lenisz? Czy nie tak.. choć różnie to wygląda.
Największą motywacją jest druga osoba.
Pozdrawiam
Bogusław Uściński 31 grudnia 2015, 16:01
A może są najbogatsi bo Bóg ich kocha?
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 1 stycznia 2016, 11:16
:-)
przysłano: 31 grudnia 2015 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca