Literatura

forma (wiersz)

zen8

to nie jest walka na czas tylko o punkty procentowe
w telewizyjnych spotach reklamowych
100% bawełny przetworzonej na ściągacz w bluzie

opisuję figurę buddy w czterech prostych zdaniach
niech nie wie prawica co czyni lewica
zieloni przystąpili do ataku na białe od morza plaże

rozgryzam burze piasku w tęczówkach twoich oczu
i nie ma to związku z przeistoczeniem
ciało jak ziarna piasku pod zamkniętymi powiekami


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 kwietnia 2016 (historia)

Inne teksty autora

ulice
zen8
cyborg
zen8
manga
zen8
poezja
zen8
noc
zen8
kraina
zen8
mudra
zen8
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca