Literatura

redystrybucja (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

koło rytmicznie wybiera akcenty

każdym dźwiękiem połyka odległość

im bliżej krawędzi tym szybciej

do zatracenia z nadmiaru powietrza

ile słów trzeba zapomnieć

żeby rozerwać łańcuchy nawyków

zaufać symbolom bez liter

poczuć że wolność bardziej w nas

niż najgrubszym portfelu

gdy za srebrniki krzyż albo pralka

dokoła sami paserzy losu

łudzą się że mogą odsprzedać

skradzioną bogu przepaść

i skrzydła wyrwane z pleców


wyśmienity 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 26 lipca 2016, 19:25
...behawioralne akcenty - do opanowania, rzecz tylko przyswojenia ew. zysków
przysłano: 26 lipca 2016 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca