Literatura

daleko nad chmurami - Far Above The Clouds (wiersz)

gaj

 

 

mężczyzna w deszczu podniósł 

swój plecak tajemnic wspiął się na stok góry

wysoko ponad strefę chmur
nie usłyszano o nim więcej
za wyjątkiem dźwięku dzwonów

i tylko tęcza złamana szczytami
wibruje zasłuchaniem wiatru
złapanego w sidła rozstawione przez niego
między ziemią a niebem

rozsypane tajemnice szukają światła
promieni słonecznych w ostatnim akordzie
osiadają deszczem na skałach spływają
kaskadą w dół ku zdumieniu

nie trzeba wiedzieć by zrozumieć
trzeba usłyszeć by poczuć
dlaczego tu jesteś i dlaczego dźwięk 
dzwonów nie cichnie

 


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 7 marca 2018, 21:38
Podoba mi się ta magia…
przysłano: 6 marca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca