Literatura

wichrowe (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

poszedłem dzisiaj do lasu

dopieścić swoje marzenia

by tak od czasu do czasu

odczłowieczyć się zezwierzęceniem

 

zającem leżałem pod świerkiem

chwytając śpiewy zieleni

sarny błysnąłem lusterkiem

rykiem ryczałem jeleni

 

w punkcie krwiodawstwa komarzyc

pobrano mi płyn pożądany

i nawet mi było do twarzy

w sieci pająka plątanej

 

padłem zmęczony na wrzosy

w na oścież otwartej polanie

wiatr tarmosił mi włosy

erotycznym muskaniem

 

szeptał mi cicho do ucha

śmiały moim uśmiechem

w coraz śmielszych podmuchach

po co ci bywać człowiekiem

 

w brzozie nade mną zapłakał

buki krzykiem rozwścieczył

a ja w pośpiechu ślimaka

wróciłem się uczłowieczyć


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Latte
Latte 11 kwietnia 2008, 06:39
komarzyĆ, zmĘczony, uŚmiechem popraw
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 11 kwietnia 2008, 06:46
komarzyc... czyli żon komara:D
dzięki:)
urughai
urughai 11 kwietnia 2008, 07:00
Forma chyba spada................bo rym i rytmika (kciuk ku dołowi)............Serdecznie Pozdrawiam!
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 11 kwietnia 2008, 17:53
ech tyle razy przeczytałem i rytmika mi pasi:(((
ew
ew 11 kwietnia 2008, 18:27
no nie, Grzesiek, tym razem naprawdę przesadziłeś, poziom przedszkolnej rymowanki moim zdaniem.
"erotycznym muskaniem " .. aś wymyślił!
Marek Dunat
Marek Dunat 11 kwietnia 2008, 18:28
dzisiaj jakoś nieprzekonujący jesteś panie Grześ . jakoś tak sie potykam o wersy , słowa. trzeszczy ten wierszyk i gubi mi sie rytm .
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 11 kwietnia 2008, 18:30
więc w krzaki go , w krzaki:))
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 11 kwietnia 2008, 18:31
by tak od czasu do czasu

odczłowieczyć się zezwierzęceniem
ale to mimo wsio mi sie podoba:))
i tak kiedyś to wykorzystam:D:D:D
ew
ew 11 kwietnia 2008, 20:09
wers dobry, racja, ale język sobie łamię na nim :)
przysłano: 11 kwietnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca