Literatura

węgiel (wiersz)

nancy punkt

 

twardsza niż diamentowe serce pierścionka
krucha bywam też doskonała łupliwość
identycznie zbudowani diament grafit i ja

węglem szkicuję pochyloną głowę
idealną kreskę rozcierając opuszkami

łatwopalna spalam się

tlenu potrzebuję by intensywniej płonąć
więc oderwij na chwilę usta

łatwowierna zapalam płomyki w oczach
prymitywnie reaguję na tarcie
żywym ogniem wypełzając na policzki


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
bajkonur
bajkonur 1 czerwca 2008, 10:14
hehe. fajne. mi się podoba. mój prymitywny komentarz jest tego potwierdzeniem ; )
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 1 czerwca 2008, 12:06
Tak. Dobrze. Mnie nie rusza, ale coś w nim jest.
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 1 czerwca 2008, 12:10
ostatni wers mnie gryzie...
może :

prymitywnie reagując na tarcie

hmm...
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 1 czerwca 2008, 12:17
Żeby się trzymał sens i nie zamotać, wprawiając czytelnika w zakłopotanie i nerwicę, musiałabyś wtedy zmienić tak :

łatwowierna zapalam płomyki w oczach
prymitywnie reagując na tarcie
by żywym ogniem wypełzać na policzki

Chociaż... w sumie może i tak lepiej...?
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 1 czerwca 2008, 12:24
ekstra dziękuję niezmiernie :)

i zmieniam!
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 1 czerwca 2008, 12:25
i bez

by
Marek Dunat
Marek Dunat 1 czerwca 2008, 22:49
zbyt dokładnie jak na moje gusta prostackie. ale nie odmawiam klimatu.bywało jednak u Ciebie znacznie lepiej. ,, łatwopalna spalam się ,, - burzy mi najbardziej pozytywne odczucia.
mol
mol 1 czerwca 2008, 23:23
łatwowierna <zapalajm> płomyki w oczach - literówka -:)
Andrzej Talarek
Andrzej Talarek 2 czerwca 2008, 20:08
Podoba mi się - bo zrozumiałem od razu i się zamyśliłem.
Pozdrawiam
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 2 czerwca 2008, 21:13
och, bardzo się cieszę z tego zamyślenia...zrozumienia i podobania się

dobrze, że nie zamieściłam wersji pierwotnej ;)
przysłano: 1 czerwca 2008 (historia)

Inne teksty autora

twist
Anna Nawrocka
tak.tyka.nie
Anna Nawrocka
podwieczorek**
Anna Nawrocka
podwieczorek*
Anna Nawrocka
osiem
Anna Nawrocka
szaked
Anna Nawrocka
droga
Anna Nawrocka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca