Literatura

szczecin (wiersz)

domnul Mandibura

ławki Szczecina
prawie wszystkie noszą moją pieczęć
chlubną i tę mniej
tłumy mnie mijały
z rzadka przystanął ktoś
ogłuszony szumem mojej krwi
przejęty czystą łzą
pośród smogu

magnes co jedną ręką przyciąga
a drugą odpycha
lgnęli do mnie głodni
choć nie miałem bułki
uciekali samotni
choć miałem dla nich
siebie

i zestarzałbym się na ławkach
a przynajmniej spowszedniał
gdybyś mnie nie wezwał

niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 16 czerwca 2008, 10:09
no widzisz pan . :) Ty to tak w kratkę . gdyby nie ort. to bym dał słupka. pewnie powiesz ,że to sie ręka omskła ;)
Marek Dunat
Marek Dunat 16 czerwca 2008, 10:10
i jeszcze jedno - chodzi o poprawność sformułowania ,,przystał ,, . czy nie lepiej było ,, przystanął ,, ?
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 16 czerwca 2008, 10:21
poprawione
Marek Dunat
Marek Dunat 16 czerwca 2008, 22:31
czas na pana panie domnul.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 16 czerwca 2008, 23:51
ja cię nie wezwę... iwiesz co? nie dziś!
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 17 czerwca 2008, 01:10
domn-lu mandiduuurze piodziwoim
Pani Ziela
Pani Ziela 17 czerwca 2008, 07:34
A mnie Pan dziś nie przekonał. Zbyt dosłownie jak dla mnie ;) Zdecydowanie najmocniejszy punkt to przedostatnia strofa ale ...To za mało...Pozdrawiam. A.
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 17 czerwca 2008, 13:32
wróciłem... niech zdejmą czapki... przed krwią jesli nie ostatnią to ostateczną!
przysłano: 16 czerwca 2008 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca