Literatura

wiatr (mazurska) *** (wiersz)

nancy punkt

*** z cyklu wiatr

 

 

przynosząc świeży bryzy smak

jednym pocałunkiem kojąc
słońcem spierzchnięte


marszcząc cichą taflę błękitu
zawirował w tańcu
życia bezwstydnie

bezmyślnością ukłuty
w napadzie szału szarpiąc

nadzieję wyrywał z palców

nad mokrą bielą żagla
pastwiąc się bezlitośnie
przecierał oczy zdumione


ogromem zniszczenia

 

 

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 21 czerwca 2008, 18:47
pastwiĆ się będę, katując Was kolejnym cyklem....
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 21 czerwca 2008, 18:59
dodałam pod wpływem wiersza szanty ***

mazurski szkwał dodam, celem naprowadzenia (różnie bywa)
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 21 czerwca 2008, 19:20
No no no. Ciekawa korespondencja.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 21 czerwca 2008, 19:21
Psssst. Szanta większość wierszy ma *** więc dopisz dla pozostałych o który dokładnie chodzi. Pierwsze wersy : )
Latte
Latte 21 czerwca 2008, 20:05
Panie A świetna myśl;) genialna:P
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 21 czerwca 2008, 22:47
literatura.wywrota.pl/19303_szanta_.html

o then mi chodziło
Marek Dunat
Marek Dunat 22 czerwca 2008, 10:48
dojdziemy do huraganu na jeziorach . i potem bedzie o niebieskim płaszczu panienki z np. Lichenia ?? :/
Marek Dunat
Marek Dunat 23 czerwca 2008, 13:19
no i jak długo bedziesz tak wisieć ? krzycz, wołaj . popedzaj ! ;)
Sirocco
Sirocco 23 czerwca 2008, 13:59
Cały Licheń się modli. Położę pod tym wierszem: kamyczek.
Andrzej Talarek
Andrzej Talarek 23 czerwca 2008, 19:24
Miło poczytać przed wakacjami
Pozdrowienia
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 24 czerwca 2008, 06:25
i mnie było miło:)
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 2 lipca 2008, 19:45
urlopowałam się :) nie było mnie, odcinałam się od świata
co ma wisieĆ nie utonie ;)
przysłano: 21 czerwca 2008 (historia)

Inne teksty autora

twist
Anna Nawrocka
tak.tyka.nie
Anna Nawrocka
podwieczorek**
Anna Nawrocka
podwieczorek*
Anna Nawrocka
osiem
Anna Nawrocka
szaked
Anna Nawrocka
droga
Anna Nawrocka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca