Literatura

Kuba (wiersz)

domnul Mandibura

mam miast sadła za żebrami

kolekcję wspomnień z wojny

kubańsko - antykubańskiej

w tym kilka blizn

po zbyt daleko posuniętym

samobiczowaniu sznurkiem co

się nie dosłużył rangi stryczka

 

front tych zmagań jakże

wynaturzonych

obfitował w cienie i przebłyski

oglądane przez szybę zbrojoną

bez głupawych oblizywań warg

i prasowania wyznań w kanty...

dość powiedzieć że po latach

ledwie kilku

mówiono o mnie w kręgach zbliżonych

do izby pojmań -

stary wyjadacz cudzych problemów

 

krzywdzący ten przydomek

boleśnie stał mi ością w gardle

a nawet sosną

 

dzisiaj

zalizałem ostatnią ranę


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 6 sierpnia 2008, 09:54
krzywdzący ten przydomek - ten bolesny przydomek
dlaczego wielokropek po kantach?
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 6 sierpnia 2008, 10:02
wielokropek, bo się urywa wyliczanka i jest przejście do kolejnego wątku, ale nie musi być... :)
"krzywdzący ten przydomek - ten bolesny przydomek" - jak mam to rozumieć?
Zły Miś
Zły Miś 6 sierpnia 2008, 10:39
oj, to mój błąd. Chodziło mi o zamianę szyku, a nie wyrazu. Miałem na myśli ten krzywdzący przydomek.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 6 sierpnia 2008, 10:48
aha... well.... szyk już istniejący jest poprawny i bardziej mi się podoba od zaproponowanego przez Ciebie, po prostu lepiej mi brzmi
ew
ew 6 sierpnia 2008, 12:23
wojskowymi terminami żonglujesz i robisz to dość ciekawie, podoba mi się
Tommy Gun
Tommy Gun 6 sierpnia 2008, 14:21
fajne. "Samobiczowanie się... " niezłe
a z tą sosną, to niby kłania się niedożałowany w pamięci Mejbaum, czy jak? :)
pozdrawiam serdecznie
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 6 sierpnia 2008, 16:02
sosna gdzieś mi się tam telepie po zwojach, może nawet za sprawą Mejbauma... Pozdr
Zły Miś
Zły Miś 6 sierpnia 2008, 20:12
Mi też się podoba, a do takiego szyku przecież masz prawo. Leci.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 6 sierpnia 2008, 21:00
dzieki
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 5 sierpnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca