Literatura

hora noastra (wiersz)

domnul Mandibura

link na wprowadzenie w klimę: http://zammer.wrzuta.pl/audio/2KpjF7ZFuX/fanfare_ciocarlia_hora_cu_strigaturii

szpaler gości malowanych

skwarem i czerwonym winem

złotem i drobnym haftem napuszony

obyczajnie hołd oddaje

pierwszych chwil statyce

 

wszyscy pewni że trąbka

wnet zakwili silą się na

kancelaryjną powagę ale palce

stóp już się czają pod lakierem

mokasynów i czółenek

pewne swego

 

a panna młoda choć ma oczy rozwarte

to za nimi ścianę krwi już w połowie

tylko swojej i rzęsami trzepie

jak gosposia fartuszkiem

po skończonej pracy

 

u szczytu ciszy gwizd pacnięty klaskiem

i stołki z jękiem pustoszeją bo od tańca

zaczyna się mołdawskie wesele

 

tylko dziecko zatracone

wśród bioder rozpędzonych wagoników

szuka w nosie potwierdzenia

sensu tej gonitwy

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
forres 14 sierpnia 2008, 12:54
e..poprzedni zdecydowanie lepszy. i w poetyce i warsztatowo.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 14 sierpnia 2008, 13:19
co zrobić... nie zawsze piórko śmiga idealnie :)
może jednak komuś podpasuje .....
Marek Dunat
Marek Dunat 15 sierpnia 2008, 12:09
poprzedni mocniej mnie ujął . tu troszkę sie rozgadałeś (trochę rozumiem , bo obrazek wcale nie statyczny) . technicznie w poprzednim również było lepiej . jednakowoż w sumie jest nieźle i gdybys nadał tekścikowi troszke więcej rytmu , byłoby całkiem ok.
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 15 sierpnia 2008, 19:18
zgadza się, też nie jestem do końca zadowolony
przysłano: 14 sierpnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca