bliżej mi

Latte

 

jestem mężczyzną. to nic, że czasami zakładam sukienki,

codziennie koronkową bieliznę. jednak nim jestem,

na rękę siłuję się z wyzwaniami, nie zawsze przegrywam. 

choć ciągną mnie w dół ołowiem, ze śrutu strzelają jak do ptactwa. to ja

myśliwy łapie chwile, nic że ślepo i zwykle trafiam w półśrodki.

bywam samcem cieszę się zdobyczą,

jestem facetem nie chłopczykiem, nie mam czasu na sentymenty. wieczorem

 

jestem kobietą. bywa, że płaczę.

Latte
Latte
Wiersz · 16 września 2008
anonim
  • joan
    no proszę pani Latte! się rozwija i pisze coraz lepiej
    smutny ten wiersz ale prawdziwy:) puenta bardzo mi się podoba:) no taka właśnie jest ta peelka:)

    :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    tajemna
    Ten wiersz to kolejny przykład jak bardzo szukasz siebie samej, i jak znajdujesz odpowiednie słowa ubierając siebie w wiersz.

    Dla mnie cała jesteś wierszem, o zapachu kawy, Ty wiesz. :)

    A tekst "bliżej mi" jest świetny i trudno mi napisać tak, żeby oddać słowami, jak bardzo mi się podoba. Ode mnie masz tu szeryfa i wszystkie możliwe gwiazdki. Ulubiłam sobie.
    To tak bardzo wpasowane w Ciebie jest, że lepiej nie mogłaś tego opisać.
    Całość na tak, bardzo bardzo na tak, i żaden wers nie jest lepszy od innego, każdy jest tak samo rewelacyjny. Dla mnie oczywiście.

    Uściski :*

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    Dziękuję Kobietom:)

    · Zgłoś · 16 lat
  • szklanka
    razi nadmiar tego 'jestem' . poza kilkoma zbędnymi słowami całkiem interesujący obraz, a raczej autocharakterystyka w miniaturowej wersji. na wielkie uznanie zasługuje szczerość płynąca z wersów .

    · Zgłoś · 16 lat
  • Latte
    dzięki szklanko, to 'jestem' właśnie jest bardzo istotne w tekście :)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    się zastanawiałem co mi nie pasuje.. wiem!
    jednak nim jestem...

    · Zgłoś · 16 lat
  • anonim
    Urughai
    Wersyfikacja jakowoż dla mnie do przemalowania.................czyta się jak relację z ulicy Wiejskiej...............dobry temat - jednak jeszcze bym trochę pogmerał w męskiej kobiecości.(lub w maskach obojga płci)...............Serdecznie Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 16 lat
  • ataraksja
    forma wiersza (nie)musi być zawsze idealna, kobieta za to musi być w idealnej formie ;)
    przednia myśl Latte. jak to śpiewała Kayah? - `mamusiu, chciałabym być chłopcem"? kurcze, czasami jesteśmy nimi i to jest właściwie przymus i znak dzisiejszych czasów.
    a tak chciałoby się "być kobietą, być kobietą, oszukiwać, dręczyć, zdradzać, nawet gdyby komuś miało to przeszkadzać..." ;)

    · Zgłoś · 16 lat
  • Kuba Nowakowski
    " a mogła być z ciebie taka fajna dziewczyna Lamia, ech..."

    · Zgłoś · 16 lat
  • joan
    hahaha
    zupełnie nie skojarzyłam tego z seksmisją- domnul- no brawo:)

    · Zgłoś · 16 lat
Wszystkie komentarze