Literatura

schody (wiersz)

nancy punkt

a co mi tam kropki

zmurszałe deski drzwi niewinnie wpółotwartych kuszą
niedoznanym. różnicą temperatur skrzypią cicho.
pierwszy krok stawiam niepewnie zawieszona
niebezpiecznie powiewając rąbkiem białej sukienki.

na pokuszenie strzygąc oczyma co półotwarte
błyszczą, chociaż rzęsy tak bardzo tuszem sklejone.
pocieram gładkością ud. kolano o kolano ospale
powolne ruchy celowo rozsiewają obietnicę.

zatapiam ostre zęby słów, wabię i rzucam koleją
przynętę pewna zdobyczy. drapieżnie wijesz się.
siatką pończoch zniewalam (to nic że puściły oczko)
kark przyciągam do siebie. na bliskość nieznośną

pozwalam. zataczając kręgi prężę się i wiesz o mnie
więcej. łudząc się nadzieją zapłonę w twoich dłoniach
...stoczyłam się ciekawością po śliskich grzechem
schodach w otwarte drzwi piekła...


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
tussilago 20 listopada 2008, 08:52
Wiesz, mnie by wytknęli od razu, że słowo 'otwarty' pojawia się w trzech strofach - fakt, w różnych kombinacjach. 'koleją' chyba ma być z 'n'.
Piękny klimacik stworzyłaś, naładowany subtelną erotyką, aż iskrzy, aż chce się skradać po tych schodach jako Twój cień.
'siatką pończoch zniewalam (to nic że puściły oczko)' - niesamowicie kobieco.
Anna Nawrocka
Anna Nawrocka 20 listopada 2008, 19:51
racja! kolejną ma byc!
erotycznie to u mnie bywa czasami, cieszę się że zawitałaś do mnie :)
podświadomie użyłam otwartych aż trzy razy, fakt - w różnych kombinacjach, ale i tak zawstydzonam /rumienię się/
staram się unikac takich powtórzeń
przysłano: 18 listopada 2008 (historia)

Inne teksty autora

twist
Anna Nawrocka
tak.tyka.nie
Anna Nawrocka
podwieczorek**
Anna Nawrocka
podwieczorek*
Anna Nawrocka
osiem
Anna Nawrocka
szaked
Anna Nawrocka
droga
Anna Nawrocka
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca