Literatura

szybciej niż myślisz (wiersz)

domnul Mandibura

brzuchem z karbowanej bibuły

nie pokonasz lateksowego bóstwa

o stu twarzach

 

droga będzie usłana bezmyślną drwiną

a szarość na patyku posłuży za sztandar

 

dopiero za progiem igielnego ucha

obmyję ci sińce różaną wodą

i pozostaniesz już dzieckiem

 

dostaniesz też imię nowe

 

zwycięzca


dobry 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jaqint
Jaqint 10 grudnia 2008, 00:46
Mogło być - Tradycja, ale Twoja opcja równie ładna. :)
tussilago 10 grudnia 2008, 09:22
Wracam kolejny raz - świetny tekst. Zwłaszcza ta trzecia strofa wymowna dla mnie. Miało być wyśmienicie - źle mi się kliknęło. :(
pieprzony
pieprzony 10 grudnia 2008, 12:42
Drażni zbyt gęste naszpikowanie tych terminów "wojennych"
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 10 grudnia 2008, 12:59
hmmmmm
Jaqint
Jaqint 10 grudnia 2008, 14:16
Co ty Pieprzon, Steve'a nie znasz?
Marek Dunat
Marek Dunat 10 grudnia 2008, 22:24
tak .
przysłano: 9 grudnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca