Literatura

Udało mi się, podpisano Stalin. (wiersz)

Anty

wytarty temat, ale może:D

z daleka wynurzał się widok

gór pełnych zwątpienia

rozmytych przez czas

które teraz jedynie

szelest historii dostrzeże

 

wspinał się po nich

mimo ciągłej niepewności

dumnie śmiał się w oczy

czaszce do której kiedyś

przemawiał hamlet

 

teraz śmiech strachem

stłumionym w sidłach

płomieni

różnie widzianych

 

statystycznie nie ukarali

bo w tłumie pojedynczy

strzał przepada

 

a ty odszedłeś

nie słysząc go

a ty odszedłeś

bez stryczka

 

 

 

 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
tussilago 25 marca 2009, 16:19
Moim zdaniem bardzo - czaszka i statystyka świetne.
Jacek
Jacek 25 marca 2009, 22:05
no najlepszy Twój, jak na moje.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 26 marca 2009, 10:30
Ano, ja też dobrze się czułem czytając tenże. Takoż jestem za publikacją - dobry to wiersz.
Michał Domagalski
Michał Domagalski 26 marca 2009, 12:18
Tak.
przysłano: 22 marca 2009 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca