gdybyś podciął żyły
wolnego i frywolnego nurtu
nieokiełznanej siły
by
zamilkł w grymasie
podziękowałabym
gdybyś ostrzem rozciął
klatkę schodową
stopy nigdy by
nie ciągnęły
ku górze
poprosiłabym
żebyś udusił
kołatanie do drzwi
odwróć się
zaczynam dziękować
ostatnim uderzeniem
"ZWIĘDŁOŚĆ"
beti027
beti027
Wiersz
·
3 czerwca 2009
dziękuję za wszelkie uwagi- są potrzebne:)
kołatanie do drzwi -> strasznie niezgrabne
gdybyś ostrzem rozciął -> tautologiczne
ale generalnie, wrażenie niezgrabności, pretensjonalności i krzykliwości.
dla mnie okropny tekst.