Literatura

zasnąłem na trawie (wiersz)

duke

zasnąłem na trawie


śniłem o nastoletniej córce

jedliśmy kolację

pytała o matkę


muzyka stała się tłem

ciemnym i nierealnym

taniec jako dodatek

jedyny przedostawał się przez powieki


chciałem coś stamtąd zabrać

ukraść lub poczuć w pełni
zapamiętać aurę spotkania

nazajutrz znalazłem nadzieję

w portfelu


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
tomasz 10 sierpnia 2009, 11:28
ciekawie napisane. mozna by to jak dla mnie oczywiscie nieco rozwinac ale jak widac autor mial zamysl taki wiec i niech tak bedzie. na TAK jestem
przysłano: 9 sierpnia 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca