po płyneli

Grzesiek z nick-ąd

lato już ma się ku końcowi
cienie peronów coraz dłuższe
pociągi pełne do połowy
krótkich pożegnań długich wzruszeń

rudy ma jeszcze czas na miłość
na tę jedyną nieprzytomną
to co tu było tylko było
napisze list albo zapomni

czarna nadzieje w warkocz plecie
głęboko je pod żebrem trzyma
napisze tysiąc listów przecież
ona jest jedna więc jedyna

czas wszystko zamgli w końcu umie
wmówić że szczęście im się śniło
nauczą się nadzieję tłumić
starsi o swoją pierwszą miłość

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 20 września 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Witaj, Grzesiek.

    "pociągi pełne do połowy" - "pociągi puste do połowy" bardziej wymowne dla mnie w kontekście tytułu i kończącego się lata.

    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Chociaż ok, bo nie można chyba odmieniać "puste.. krótkich pożegnań". ;)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    lepiej mnie podpowiedz na co wymienić drugie przecież

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Jak Ty mnie tak staropolsko, to może "wszak to"? :D Nie wiem, nic mądrego do głowy mi nie przychodzi. Ale skoro tak lekko Ci w rymach, może zmień pierwsze? ;)

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Może:
    "napisze tysiąc listów wierszem" - wiem, nie znam się na rymach, ale tak mi przyszło jeszcze do głowy. Bo czyż to nie prawda?

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    to przeci9eż do następnego wersu konieczne:((

    · Zgłoś · 15 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Bardzo to ładne, ostatnia zwrotka zwłaszcza.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Rita
    Czarna nadzieja w warkocz wplecie, albo -czarna nadzieja warkocz plecie.Tak myślę, a wiersz mi się podoba, pierwsza i ostatnia zwrotka zwłaszcza.
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    czarna to osoba konkretna:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Rita
    Acha, okej.

    · Zgłoś · 15 lat
Wszystkie komentarze