Literatura

ustanek (wiersz)

duke

odsuwam myśli od ciebie
jakbym prosił zeszyt że potem
potem napiszę ten wiersz

obolały od woli
stroniący od wody
święty Aleksy jak żyw
tonę w bagnie wyobrażeń

na niebieskim tle na murze ścianie
leży obraz jak powieszony
z kawałków mojej głowy
samotne mięso
bez wymowy
cuchnie ziębnie wietrzeje
bez sensu
poszustne echa słów
wypowiedzianych

długi seans
metafizjologiczny
moim jedynym strzępkiem
wystającym na rzeczywistość

siedzę w komputerze
szczelnie zamknięty
jak poodkręcać wszystkie śrubki pytanie
bo najtrudniej jest właśnie wrócić

a jak już przyjdę
to czy będziesz tam
na przystanku (ustanku)
czerwone od szminki usta moczyła w trunku
i czekała czekała w zielonych spodniach

nie na mnie
w ogóle
czy będziesz
ty i ja

osobno




(w epilogu dodam że ja będę na ciebie czekał na ganku przy świecy jakby co)


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 7 listopada 2009, 15:12
pierwsza zwrotka - bardzo udana. również ten obraz z kawałków głowy. i samotne mięso bez wymowy.
śrubki
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 15 listopada 2009, 16:26
halo, duke, jesteś tam? pisze się "śrubki"!
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 17 listopada 2009, 14:57
proszą zaingerować w śrubki. wiersz.
bagno wyobrażeń jakoś wyrzuca mnie z całości.
:
nie ma mnie
w ogóle
czy będziesz
(bez reszty sobie przeczytałam)

całość trzyma się. bardzo ciekawe zestawiania.
Kliner Ka.
Kliner Ka. 22 listopada 2009, 17:45
dobry, fajnie żeś dalej tu jest duke
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 25 listopada 2009, 23:18
wyśmienity
przysłano: 4 listopada 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca