nic wielkiego

Grzesiek z nick-ąd

wszyscy chcemy robić
coś ważnego

nie małe domki
pszenny chleb i sosnowe meble
nie zwykłe dzieci
zwykłego dodawania i Mickiewicza
tym bardziej
proste rachunki sumienia

wszyscy chcemy
robić coś
ważnego

niekoniecznie od razu
pałace kultury i sztuki
pełne księżniczek i złota
na korepetycje dla potomnych
tym bardziej na książki
do nabożności

wszyscy niby chcemy
tego samego dobrego
a najważniejsze przychodzi
spóźnione o kilka uczynków

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 3 kwietnia 2010
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    wszyscy chcemy robić
    coś ważnego

    nie małe domki
    pszenny chleb i sosnowe meble
    nie zwykłe dzieci
    zwykłego dodawania i Mickiewicza
    tym bardziej
    proste rachunki sumienia

    wszyscy chcemy
    robić coś
    ważnego

    niekoniecznie od razu
    pałace kultury i sztuki
    pełne księżniczek i złota
    na korepetycje dla potomnych
    tym bardziej na książki
    do nabożności

    wszyscy niby chcemy
    tego samego dobrego
    a najważniejsze przychodzi
    spóźnione o kilka uczynków

    edytor szaleje ...może ktoś pomoże i zmieni jak powyżej?

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marta
    oj ten edytor,! , znowu to "nieszczęsne " słowo .. .Podobaja mi sią Twoje wiersze i lubię je czytać.
    Ten też .z releksyjnym zakończeniem. Wielkanocną radość ślę dla Ciebie dziś i podrawiam .

    · Zgłoś · 14 lat
  • Celinka
    Podoba mi się.

    · Zgłoś · 14 lat