Literatura

ciemność (wiersz)

Mc.ejdzej.

ciemność jest obojętna

jak chlorek potasu

nie ma imienia i twarzy

 

zostawia nas z pytaniem

co dalej?

i czeka

 

ciemność jest podstępna

wykonuje tylko jeden ruch

zabija w nas

świadomość wieczności

 


dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 11 marca 2013, 09:17
Ciekawy pomysł na personifikację ciemności - całkiem sprawnie skonstruowany tekst, choć ta "świadomość wieczności" taka zbyt ogólna.
Mithril
Mithril 11 marca 2013, 13:12
zaryzykowałbym:

"ciemność jest obojętna
jak chlorek (patosu)
nie ma imienia i twarzy

zostawia na/m/ (...) pytanie(-)
co dalej?
i czeka

ciemność jest podstępna
wykonuje tylko jeden ruch
zabija w nas (...) wiecznoś(ć)"

i byłoby dobrze = owa "metafora", choć zdawać by się mogło, że tylko grająca na skojarzeniu - ma sens, no ale to mnie tak ubodło: "żemożeby"
przysłano: 10 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

Konstelacje
Agati
wszystko
Agati
stokrotki
Agati
atrapa
Agati
autobus
Agati
godziny
Agati
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca