evviva l'arte

Stagnacja

Kałużo wyprutych uczuć chlupocząca pod stopami

Człowieku stąpający wrażliwie po zalanym chodniku

W butach masz mokro

Głową szarpie orkan myśli i skojarzeń

I gdy wątpliwości łapią Cię za rękę

Ty nie wątp

Wyrwij im dłoń i odejdź

Byle dalej na wschód

Gdzie pełne nadziei słońce wstaje

Ranka każdego dźwiga te powieki

Rozchyla usta byś mógł mówić

 

Boże dziękuję Ci za sztukę

 

Stagnacja
Stagnacja
Wiersz · 12 kwietnia 2013
anonim
  • abojawiem
    a no po co komu sztuka bez człowieka, no i po co sobie człowiek bez Boga

    · Zgłoś · 11 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    co do bogów , to generalnie i kardynalnie im który bog bogatszy , tym lepsiejszy . tak samo , jak z monopolami .

    · Zgłoś · 11 lat
  • Mithril
    gadanina o nietrzymającym pęcherza podlirze

    "Kałużo wyprutych uczuć chlupocząca pod stopami
    Człowieku stąpający wrażliwie po zalanym chodniku
    W butach masz mokro"

    no i skoro jest taki wir pod kopułą, jak prezentuje fragment:

    "Głową szarpie orkan myśli i skojarzeń
    I gdy wątpliwości łapią Cię za rękę
    Ty nie wątp"

    to ino rwij, wyrywaj, tnij, rżnij, łam, tratuj, bo przyjdzie i:

    "Ranka każdego dźwiga te powieki"

    .....................Mistrz Yoda i R2D2

    · Zgłoś · 11 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    niechybazachwyca

    · Zgłoś · 11 lat