Literatura

wiadomo że nie wiadomo w czym rzecz (jak dla kogo i jak na złość) (wiersz)

abojawiem

oczywiście że

takim jak ty

możesz wepchnąć

czyli wmówić wszystko

i jeszcze będą ci

wdzięczni - niektórzy

nawet dozgonnie

możesz więc się cieszyć

a nawet być duma

ze siebie no bo z kogo -

w końcu to twój triumf

może nawet jedyny -

niekoniecznie jak dotąd

bo może i całego życia

jeśli tylko będziesz

ścigała się z innymi

a nie ze sobą samą


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
albojawiem, to proza i to banalna rozpisana na wersy
abojawiem 11 maja 2013, 09:53
szanta
po szkolarsku ujmując rzecz, to tak, ale chyba można wyjść, z jednej strony poza ogólniki (okólniki), a z drugiej poza pewne ramy (wytyczne), a więc poza coś, co najbardziej preferuje wtórności
Bragi
Bragi 11 maja 2013, 18:45
jak dla mnie pustosłowie. wylewasz tutaj cały potok, którego szum przesłania treść.
z nie ze.
a co do wtórności - podczas czytania nasunęło mi się skojarzenie z Gałczyńskim. bo można krócej, treściwiej, dosadniej. lepiej. jest się na czym wzorować:

Na śmierć motyla
przejechanego
przez ciężarowy samochód

Niepoważny stosunek do życia
figla ci w końcu wypłatał
nadmiar kolorów, brak idei
zawsze się kończą wstydem
i są wekslem bez pokrycia
mój ty Niprzypiąłniprzyłatał!
Konrad Koper 12 maja 2013, 22:50
Średnie
przysłano: 10 maja 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca