Literatura

Brzytwiająco-tonący (wiersz)

CDE

tonę długością Twoich włosów

nie zastanawiam się podkręcaniem

kocham nadzieje – stado przymusów

rytmiczność kroku wywoła jąkanie

 

kolejne rozdanie utrudnia mi sprawę

echo dawnych lat – pocięta fotografia

spacer i ostatnią wspólną kawę

stojąca w tym samym miejscu mafia

 

nasza organizacja – czas pokuty

zdradzona regularnie po wsze czasy

błaga o litość wymienia rodzaje ułudy

zamieniam się w słuch – słoneczne tarasy

 

zarezerwowany słoneczny dzień

owady i kłamstwa wycięte w pień

 

krwawica dłoni posępna noc

wspólny szalik i dziurawy koc


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

to świat memów i gifów
Paweł Lewandowski
Zaraza
Paweł Lewandowski
Podaj mi dłoń
Paweł Lewandowski
Spotkanie
Paweł Lewandowski
Ściany
Paweł Lewandowski
Mówisz, że człowiek
Paweł Lewandowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca