Literatura

*** [nie płacz za mną tato, jestem twoim chicago] (wiersz)

kresowiak

nie płacz za mną tato, jestem twoim chicago

drzewem mandarynkowym i niedzielą

usłyszysz o mnie tylko wiosną wędrowców

i latem czarnym jak głucha północ

 

jestem beduinem, sprzedawcą koralików

i wielbłądem za którego kupiono dziewczynę

o włosach białych - jak mleko

 

jestem dalekim światem

 

monetą przekupionego z rewersem na odwrót

flaszką bez banderoli, niespalonym

gorączką złota i kaskadą sztucznych ogni

 

 

czarnego bzu jestem tylko zapachem


wyśmienity– 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jollla
Jollla 20 stycznia 2014, 10:20
Uwaga na marzenia - bo czasem się spełniają. Lekka arytmia się tu wkradła w końcówce.
...
... 20 stycznia 2014, 10:46
świetny i ciekawe przerzutnie:)pozdrawiam
Mithril
Mithril 20 stycznia 2014, 11:57
"nie płacz za mną tato, jestem twoim chicago
drzewem mandarynkowym i niedzielą
usłyszysz o mnie tylko wiosną wędrowców
i latem czarnym jak głucha północ

jestem beduinem, sprzedawcą koralików
i wielbłądem za którego kupiono dziewczynę
o włosach białych - jak mleko"

tyle, bo dalej robi się wyliczanka i dobieranie nakolannych środków
dla jako takiego zakończenia.......................czarny bez - świetne wino z jego
owoców można zrobić, przy odpowiednim kunszcie szklanka, tego cudu
może doprowadzić do osunięcia się beretu...
Vragoo
Vragoo 20 stycznia 2014, 12:22
Racja, trochę później wyliczankowo, psuje mi to całość. Widocznie taką miałeś wizję. Mimo to "podobasie."
calvados
calvados 20 stycznia 2014, 12:31
Soku z czarnego bzu nie lubię, a zapach kwiatów unosi wspomnienie lata, bdb. pozdrawiam
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Jak Mithril :)
kresowiak
kresowiak 21 stycznia 2014, 07:57
Dziękuję wszystkim za komentarze - też mam takie odczucie jak Mithril więc na pewno pójdzie pod siekierę. Pozdrawiam!
calvados
calvados 4 lutego 2014, 08:55
Z wielką przyjemnością czytam Twoje komentarze pod utworami innych, są b. inteligentne
przysłano: 20 stycznia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca