Literatura

Kieszonkowy poradnik skutecznych przeobrażeń (wiersz)

Jollla

żeby kiedyś położyć całą

swoją nagą małość na szali

i przeważyć siłą upokorzenia

 

najrozsądniej już teraz zostać

smutnym błaznem we własnej sprawie

 

pod pretekstem dostrzec w końcu

całą pokraczną karłowatość

larwę zwiniętą w trzewiach motyla

 

od śmiechu przez łzy i z powrotem

bezpiecznie się przeturlać

 

w długim ciągu odraczanego wciąż samobójstwa

zdradzać siebie z kim popadnie

najwygodniej w pozycji embrionalnej

 

i ty możesz prześcignąć innych o jedno życie

sfastrygowane na własną miarę skurwienia

 


słaby+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
...
... 25 stycznia 2014, 19:43
to połóż i zobacz jaki będzie efekt
calvados
calvados 25 stycznia 2014, 21:29
Z każdego miejsca można uciec... spokojnego wieczoru
Mithril
Mithril 25 stycznia 2014, 21:41
"żeby kiedyś położyć całą swoją nagą małość na szali
i przeważyć siłą upokorzenia najrozsądniej już teraz
zostać smutnym błaznem we własnej sprawie

pod pretekstem dostrzec w końcu całą pokraczną karłowatość
larwę zwiniętą w trzewiach motyla od śmiechu przez łzy
i z powrotem bezpiecznie się przeturlać

w długim ciągu odraczanego wciąż samobójstwa
zdradzać siebie z kim popadnie
najwygodniej w pozycji embrionalnej i ty
możesz prześcignąć innych o jedno życie

sfastrygowane na własną miarę skurwienia"


na ten przykład - jak dla mnie płynniejsze, czytelniejsze i bardziej widoczna jest prokrastynacja podlira..............................ale, to ja, a jak wiadomo, mało się znam
no i to tylko sugestie nie do zastosowania
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Sugestie Mithrila ciekawe. Wiersz ciekawy.
cloudia
cloudia 25 stycznia 2014, 22:33
żeby kiedyś położyć swoją nagość
na szali i przeważyć upokorzenie

tak czytam i tak lubię ;-)
Jollla
Jollla 25 stycznia 2014, 22:42
to połóż i zobacz jaki będzie efekt ;) jako i ja kładę :)
cloudia
cloudia 25 stycznia 2014, 22:57
przecież nie karmimy aksamitnego trolla?
Jollla
Jollla 25 stycznia 2014, 23:07
nie, my nie, sam się karmi, ja tylko mam z niego momentami niezły ubaw
Ata
Ata 25 stycznia 2014, 23:19
po prostu czuję ten wiersz i nie mogę ocenić inaczej... pozdrawiam
...
... 26 stycznia 2014, 10:02
Jolla nie dokarmiaj trolla:)
wystarczy że patrzę i już mi lżej:)))
Rudolf Teodor Czajor
Rudolf Teodor Czajor 26 stycznia 2014, 18:23
Tak trolla. To czuć.
Wiersz mi się bardzo podoba. Pozdrawiam Jollla.
przysłano: 25 stycznia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca