dolce vita

Jacek JacoM Michalski

 

między zsypem a skupem

doktor filozofii gniecie puszki

zmienił się w apoteozę życia

częściej głodny czy pijany

na własność ma własność

i kawałek powietrza nad schodami

 

najbiedniejsze są śmietniki bogatych

płotem pozbawione miłosierdzia

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 18 marca 2014
anonim
  • Ir
    O, zatrzymałeś mnie.
    Ten fragment jest b. dobry:

    "na własność ma własność
    i kawałek powietrza nad schodami

    najbiedniejsze są śmietniki bogatych
    płotem pozbawione miłosierdzia"

    Osiedla "elyty" są niemiłosiernie hemetyczne.
    "Gerda" ma tu swoistą reklamę....wszystko pod kluczem.

    · Zgłoś · 10 lat
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    Jest nad czym się pochylić i pomyśleć.

    · Zgłoś · 10 lat
  • Jarosław Baprawski

    · Zgłoś · 10 lat