pętla

Jacek JacoM Michalski

na dnie kropli

odbijają się dzieci

dla nich ciasne uliczki

jawnie skręcają ku słońcu

zwiedzione ciepłem

idą ku rozdrożom

na skraju pustyni

gdzie piach wszystkich klepsydr

zamyka dzieciństwa

pijąc sól

na policzku starca

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 22 marca 2014
anonim
  • Ir
    No, no...zaczynam mieć słabość do Twojego słowa.
    "na dnie kropli
    odbijają się dzieci

    pijąc sól
    na policzku starca"



    Często dzieci zapominają o swoich staruszkach.
    Mądrze piszesz.

    · Zgłoś · 10 lat
  • bossanova
    "na dnie kropli odbijają się dzieci"?! Rebus nie znaczy wiersz, a zwłaszcza zły rebus.

    · Zgłoś · 10 lat
  • kresowiak
    A mi się podoba, może nie jest to awangardowy minimalizm i ekspresja upchana w dymiącą lufę skojarzeń, a jednak dym widać długo po wypaleniu żaru. Bez przegadania, z ciekawą myślą, ze zrozumieniem. Będę zaglądać częściej.

    Pozdrawiam!

    · Zgłoś · 10 lat
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    Kurcze, stanęłam i milczę. Dobre, skondensowane jak diabli, sama kwintesencja myśli. :)

    · Zgłoś · 10 lat