katolicka ruanda

Jacek JacoM Michalski

zapytajmy sieroty

czy bóg jest na boga

poprzez swoje sługi

co bronią krzyża

plecami absolucji

gdy nie ma nieba bez piekła

które samo bije w piersi

dłońmi od maczet

piętnując rozgrzeszonych

za zamknięte powieki

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 1 kwietnia 2014
anonim