skorpion u krucyfiksu
zwiastuje objawienie
albo atak gruźlicy
dobro i zło splątane
liną karcianego wisielca
jest jak wstęp do świata
kalekiego suflera
a głos w środku głowy
to projekcja soku z kaktusa
kiedy zapalą światła
przy otwartych drzwiach
miniemy końcowe napisy
jak te wyryte w kamieniu
obojętni na własne imiona