Literatura

z mądrości fusów (wiersz)

Kuba Nowakowski

o tym maju nie wiemy dużo

trudno jest z grymasów spikerów wyczytać niepewność

pewność jeszcze ciężej

boją się słów wyczytywanych

obrazów z krain dalekich

choć jak mówią są w zasięgu rakiet

 

ale

czy istnieją rakiety

 

może to jest ten czas taniego ale skutecznego oszustwa

i boimy się wojny bardziej niż pradziad wilka z boru

przyznaję jednak

jego strach miał na łydkach kilka dziur nie do zdarcia

 

zatem co

 

niech ojciec chrzęstny globalnej wioski raczy ją teraz żuć publicznie

na placu przed dziećmi którym odebrał Boga niemyte owoce i poród przez pochwę

ból jest przecież zły

źlejszy nawet niż wilk z boru

 

o tym maju nie wiemy dużo

i niech tak zostanie


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 marca 2015 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca