podróż sentymentalna

Jacek JacoM Michalski

swobodni jeźdźcy

w pociągach do bylekąd

tropem Zbyszka lub Steda

szukają upadku z peronu

stare dworce z czerwonej cegły

zachowały jeszcze wspomnienia

w czerni i bieli filmów

stukotem kół pisząc słowa                                     

których nikt nie doczyta

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 15 maja 2015
anonim