Literatura

korowód (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

no dalej

można się buntować na bunt

wykrzycz wszystko co chcesz

nie grozi za to pałka ni kula

przesyt gorszy od głodu

zabija przejedzeniem

 

najbogatszy trup świata

w dziecięcej dłoni ściska wielki diament

zabił go pociski za pięć kopiejek

albo cztery juany

nigdy ale to nigdy nie był syty

 

MacDonald to gówno

zapraszamy na dietę cud

święty Józef nie łowi już ryb

prawa rynku nowym sumieniem

banknoty zamiast gwoździ

na odpuście wbijają się w krzyż

 

my i oni albo jakoś tak

naboje lub maczety

srebrniki za prawa autorskie

w jakiej walucie rozlicza się bóg

miłość jest najważniejsza

dla Kaina i Abla


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 listopada 2015 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca