żołnierze wyklęci

Jacek JacoM Michalski

chcąc nie chcąc byliśmy niezłomni

na sztandary trafiając bezwiednie

nie róbcie bohaterów z ludzi bez wyboru

gdyby takich jak my było więcej

obława augustowska nie miałaby końca 

módlcie się za nas polecając bogu

byśmy mogli łączyć katów i ofiary

dla dzieci naszych wnuków

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 8 listopada 2015
anonim
  • Mithril
    "żołnierze wykleci".........................lyterufka się chyba wewkaradłabyła

    · Zgłoś · 9 lat