niesie nas brak skrzydeł
kiedy każą pełzać
nawet robak zbiera się do lotu
zakładają pęta i kajdany
ubierają w kaftan
wszystko co się wymyka
drugim stronom gwiazd
gdy powieki są rewersem
niezmierzonej przestrzeni
na przekór bogobojnych
łechtaczek i napletków
można cięciem żyletki
jak za ciasne ubranie
zdjąć siebie z siebie