Literatura

Jak ostatni neandertalczyk (wiersz)

silva

już prawie wypatrzył oczy

sprawdza każdy szelest

każdą zapowiedź

każdy cień

 

może się odnalazła

może to jednak ona

może wróciła

 

nie

 

to drapieżnik

szybko rozwiąże jego dylemat

nie pozwalając poznać prawdy

która obciąża człowieka

 

świat będzie musiał przeboleć

pustkę po garstce piękna

i miejsce jałowej ciszy

po gołębiu wędrownym

 

jakby zgasł ostatni świetlik

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 16 czerwca 2016, 07:11
...tiaaaa
silva 16 czerwca 2016, 12:31
Mithril, dziękuję za poczytanie i ślad. Pozdrawiam.
przysłano: 15 czerwca 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca