długo czekaliśmy
zanim ktoś nas dopasował
pisałem do ciebie wiersze
z których nie pamiętam już
ani słowa
teraz myślę
że to żadna strata
bo najbardziej lubię
zapamiętywać twój zapach
nerwowy czas
przestaje mieć znaczenie
jest zwykłym przechodniem
który myśli że jeszcze nam zwieje
myślę to dobrze
mieć serce z kamienia
bo już dawno temu
zgubiłaby nas ta droga
dzięki której
to samo serce
potrafi się jeszcze rozpływać
serce
Kamil
Kamil
Wiersz
·
11 listopada 2016
tylko to, jako animizacyjny kadr
"nerwowy czas
przestaje mieć znaczenie
jest zwykłym przechodniem"
ma nawet swój urok