po bojowisko

Grzesiek z nick-ąd

 

Nim zostałem chrześcijaninem

urodziłem się przecież człowiekiem

jak ten chłopiec co dzisiaj gdzieś zginie

bo mu rabin coś przyrzekł na wieki

 

jak ta pani przed jakimś ołtarzem

szuka zemsty na kimś i za coś

ja im jeszcze Boże pokażę

oni kurwa za wszystko zapłacą

 

jak te armie księży żołnierzy

krzyk podniosły dla cielca złotego

jak nie myślisz to znaczy że wierzysz

a jak wierzysz to nie myśl dlaczego

 

nim się stało tutaj i teraz

długą drogę przeszli bogowie

niech nam dumnie przyjdzie umierać

że wśród ludzi każdy jeden to człowiek

 

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 4 stycznia 2017
anonim