wybór wyboru

Jacek JacoM Michalski

broń w ręku zniewala 

przykuwa do roli

z której przy bramie bram

trzeba się tłumaczyć

przynosi smród strachu

którego pokuta nie zmyje

 

witajcie kandydaci na bohaterów

jeszcze nie wiecie jak i gdzie

nauka kosztuje słono

zapłacicie tak czy inaczej

a z wami wszyscy pozostali

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 10 lutego 2017
anonim