Literatura

więzi (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

modlitwa oparta o drzewo 

bez najmniejszego dźwięku

wysyła uwielbienie

niezauważalnie pojedyncza

bez świadków i pośredników

poprzez wspólnotę korzeni

łączy ziemię z niebem


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 17 marca 2017, 20:38
"modlitwa oparta o drzewo
bez najmniejszego dźwięku
(...) wysyła uwielbienie

niezauważalnie - pojedyncza
bez świadków i pośredników
poprzez wspólnotę korzeni
łączy ziemię z niebem"
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Mithrila sugestia wydaje mi się trafna. Może uwzględnisz Jacku? Powiem, że dawno nie widziałam tu tak dobrego tekstu, ale po poprawce byłby już doskonały :)
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 22 marca 2017, 08:02
:-)
przysłano: 17 marca 2017 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca